Havets jernmænd alene Fyn rundt

Verdens største singlehand-sejlads, Silverrudder, blev fredag skudt i gang i Svendborg. Det gælder om at sejle Fyn rundt hurtigst, ene mand i båden. Som noget nyt kan der også dystes via esport.

Sejlerne i Silverrudder kæmper om det hæderkronede trofæ Sølvroret, der er på evig vandring mellem dem, der kan slå de tidligere rekorder.

Og der er rekordmange solosejlere, der i år har valgt at taget udfordringen med at sætte kursen rundt om Fyn.

Sejladsen er blevet stadig mere og mere populær med årene, så de 400 pladser til dette års sejlads blev solgt på bare 21 timer. Deltagerne komme fra ti nationer. Det er Svendborg Amatør Sejlklub, der står bag sejladsen.

- Det er en fantastisk konkurrence, det er havets jernmænd. Det er en mand mod elementerne alene rundt om Fyn. Hele 136 sømil, hvor de skal være vågne hele vejen. Det eneste de skal slås med, det er dem selv, fortæller eventdirektør Ole Ingemann Nielsen fra Svendborg Amatør Sejlklub.

De første både blev sendt afsted klokken 10 fredag og de sidste klokken 14.

- Vi glæder os rigtigt meget til at se dem igen her i Svendborgsund. Måske ser vi de første lørdag morgen, siger Ole Ingemann Nielsen.

Sidste nyt: Deltag som sofasejler

Første Silverrudder Challenge of the Sea blev afholdt  i 2012, og har i år vokset sig til et stort arrangement over flere dage. Som nogen nyt kan der også dystes hjemmefra via computeren.

- Vi prøver hele tiden at udvikle Silverrudder. I 2012 var vi kun få både, og nu er vi over 400. Og så vil vi gerne have esport med. Der deltager 36 nationer, som vi kalder sofasejlere via esport, fortæller Ole Ingemann Nielsen.

Hele sejladsen kan også følges på et tracksystem på hjemmesiden www.silverrudder.com, hvor man kan følge hver enkelt båd. Trackeren kører også på en storskærm i startområdet.

Liv på havnen

I forbindelse med singlehand-sejladsen bugner Svendborg Havn af aktivitet lørdag fra klokken 10 til16. Se hele programmet på www.visitsvendborg.dk

Lørdag d. 19. september på Svendborg Havn

- Det er en fantastisk konkurrence, det er havets jernmænd. Det er en mand mod elementerne alene rundt om Fyn. Hele 136 sømil, hvor de skal være vågne hele vejen. Det eneste de skal slås med, det dem selv, fortæller eventdirektør Ole Ingemann Nielsen fra Svendborg Amatør Sejlklub.

Oversigt

    Oversigt