Fyn samlede næsten 16 tons affald

I uge 13 samlede Fyn og resten af Danmark skrald sammen. Fyn samlede i alt 15.898,5 kilo skrald.

I uge 13 blev Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling skudt i gang. Over 200.000 børn og voksne deltog på landsplan, og det var rekord.

Fyns ti kommuner var naturligvis også deltagende, og de fik i alt indsamlet 15.898,5 kilo affald sammen. Kommunen, der indsamlede mest på Fyn, var Odense Kommune. De samlede næsten fire tons affald.

TV 2/Fyn fulgte elever fra Nørre Aabys internationale efterskoles indsamling i uge 13, hvor humøret var højt.

- Det er faktisk enormt hyggeligt. Vi har musik med, solen skinner og så lærer vi også en masse om ansvar og affald. Det har været en rigtig god dag, sagde Line Ida Larsen og Ida Sofie Stage Rasmussen, da de samlede skrald i uge 13.

Nørre Aaby ligger i Middelfart Kommune, og den kommune samlede i alt 897 kilo affald sammen.

Det helt store fokuspunkt var cigaretskodder

Danmarks Naturfredningsforenings helt store fokusområde i år var cigaretskodder. Her samlede Fyn cirka 133.258 cigaretskodder sammen. Eisbjerghus, den internationale efterskole som ligger i Nørre Aaby, samlede cirka 340 cigaretskodder sammen.

Se oversigten over de fynske kommuners bidrag til affaldsindsamlingen

- Cigaretskodder har mikroplast og giftige stoffer i sig. Fugle kan jo tro, at det er mad, og så kommer de til at spise skodderne - og det er jo virkelig skidt, sagde præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, til TV 2.

Der bliver smidt cirka ni millioner cigaretskodder om dagen på gader, veje og i naturen.

Se indslaget, hvor TV 2/Fyn fulgte en efterskole på Nørre Aaby til den årlige affaldsindsamling.

 

Oversigt

    Oversigt