I det fynske folks tjeneste

Fyn skal knokle sig ud af krisen

Fyn er et af de områder der er allerhårdest ramt af krisen. Men det skal der laves om på, og derfor diskuterede politikere, fagbevægelsen og erhvervsfolk i aftes, hvad Fyn skal gøre for at vende udviklingen.

Fyn er et af de områder der er allerhårdest ramt af krisen. Men det skal der laves om på, og derfor diskuterede politikere, fagbevægelsen og erhvervsfolk iaftes, hvad Fyn skal gøre for at vende udviklingen.

Politikere og erhvervsfolk satte onsdag aften hinanden stævne på Magasinet i Odense. De vil nu finde svaret på, hvad Fyn skal gøre for at skabe udvikling.

- Vi kan bruge det til at diskutere med borgerne på Fyn, vi kan bruge det til på tværs af partiskel, fagforeninger og erhvervsinteresser - hvor er det Fyn skal hen? Og der har vi brug for alle gode idéer, siger folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt.

Fyn er et af de områder, der har det allersværest. Der er høj arbejdsløshed, og der er mange fynboer, der ikke får en uddannelse ud over folkeskolen. Men udviklingen kan vendes, hvis politikerne snart sætter handling bag deres ord. Det mener både arbejdsgivere og arbejdstagere.

- Vi forventer at Fyn står sammen og kæmper sammen. Det gælder ikke kun politikerne, men hele Fyn, siger Tonni Hansen, der er formand fo LO Sydfyn, og bakkes op af det fynske erhvervsliv.

- Det her skal ikke gå op i, at der bliver talt en frygtelig masse, men at der bliver skabt nogle handlinger, understreger Fynsk Erhvervs formand, Finn Buus Nielsen.

På mødet deltog blandt andre også Erhvervs- og Vækstminister Annette Vilhelmsen.