I det fynske folks tjeneste

Fyn skal tænke Sydeuropæisk

01:16

Fynske virksomheder skal blive bedre til at komme ind på det Sydeuropæiske marked.

1 af 2

Væksthus Syddanmark og Eksportrådet inviterede tirsdag fynske firmaer og forretningsfolk til konference i Odense. Budskabet var, at fynske firmaer skal se muligheder i at eksportere til Sydeuropa.

Frankrig, Portugal, Italien og Spanien blev i dag præsenteret som de markeder, Fynske virksomheder skal eksportere til.

En europæisk region, der er på vej tilbage som eksportmarked.

- En region i det sydlige Europa, der har fået nogle tørre tæsk igennem en årrække i forlængelse af finanskrisen, men hvor vi nu oplever de første positive tegn på, at udviklingen nu er ved at vende, siger Steen Nymann Andersen, der er internationaliseringsrådgiver i Væksthus Syddanmark.

Og repræsentanter fra de sydeurpæiske lande var til stede for at dele budskabet om, at forretning i udlandet har været en svær udfordring, men som nu kan blive en mulighed.

- Lad os tale med jer om jeres ambitioner og så prøve at matche det i forhold til den lokale efterspørgsel, der er i de her store markeder, siger Mette Diego-Roll fra Eksportrådet i Madrid.

Fra Sydeuropa og videre ud i verden

Spanien og Portugal bliver ofte brugt som som springbræt til resten af Sydeuropa, Nordafrika og Latinamerika - markeder der har omkring 800 millioner forbrugere.

- Vi regner med, at vi kan få noget information om, hvordan vi som virksomhed, der tidligere har forsøgt sig i mange år uden den store succes, måske i fremtiden kan få noget succes ved at snakke med nogle mennesker som tuil daglig sidder nede på markederne, siger Lars Østergaard Hansen, der er export trainee hos Plum A/S i Assens.

Ved du noget? Så send os et tip