Fyn skal udvikle engelsk håndbold

Håndbold - det er noget englændere er rigtigt dårlige til. Danskere og herunder sydfynboer er til gengæld rigtigt gode til spillet med den lille læderbold. Og snart skal den fynske håndboldverden hjælpe englænderne med at blive bedre til sporten.

Målet er OL

Onsdag var en repræsentant fra det britiske håndboldforbund på Fyn for at holde møde med nogle af de parter, der formentlig skal sørge for, at britisk håndbold kan udvikle sig så meget, at det bliver til succes ved OL i London i 2012.

- Danmark er nummer 1 i Europa indenfor håndbold. Storbritanien er totalt i bunden af ranglisten. Derfor kan vi lære meget her i landet, siger træner og bestyrelsesmedlem i British Handball Association, Bill Baillie, til TV 2/FYN.

- Vi håber på at gøre en god figur ved OL i London om seks år. Med jeres hjælp kan vi forhåbentlig vise, at vi har forbedret vores niveau, siger Bill Baillie.

GOG og Oure

Eleverne på Oure Idrætshøjskole får snart engelske holdkammerater på håndboldbanen
Eleverne på Oure Idrætshøjskole får snart engelske holdkammerater på håndboldbanen

En af idemændene bag samarbejdet mellem fynsk og engelsk håndbold er Allan Lund (Nyborg), der er medlem af det europæiske håndboldforbunds trænerudvalg.

I følge ham er der endnu ikke nogen fast aftale mellem parterne, men foreløbig tyder alt på, at aftalen kommer i hus.

Det er meningen, at 20-25 unge kvindelige og mandlige håndboldsspillere i det britiske udviklingsprojekt skal på flere ophold på Oure Idrætshøjskole over en periode på 5 og et halvt år. En del af træningen skal foregå i samarbejde med GOG Svendborg TGI.

Se indslag på TV 2/FYN onsdag aften kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt