Fyn stemte rødt

Erhvervsmanden Lars Kolind kommer ikke i Folketinget fra Fyns Storkreds, hvor De Konservative gik tilbage på partileder Bendt Bendtsens hjemmebane. I de fleste kredse på Fyn er Socialdemokraterne størst.

Der var ingen plads i Folketinget til erhvervsmanden Lars Kolind, der stiller op for Ny Alliance og i valgkampen gjorde sig bemærket med forslaget om en særlig skat på Fyn. De Konservative mistede stemmer, men giver alligevel sikkert valg til partiformand Bendt Bendtsen på hjemmebanen.

Socialdemokraterne hentede fire mandater på Fyn, hvilket bør give Carsten Hansen, Poul Andersen og Niels Sindal genvalg. Mandat nummer fire kan gå til den 29-årige Julie Skovsby, der sidder i regionsrådet i region Syddanmark. Andre muligheder er Peter Rahbæk Juel fra byrådet i Odense og Niels Christian Nielsen, formand for LO på Sydfyn.

Venstre ser ud til at få genvalg til Britta Schall Holberg, Lars Chr. Lilleholt og Erling Bonnesen. Hos De Konservative synes erhvervsminister Bendt Bendtsen at få følgeskab af Vivi Kier, der er politisk ordfører i Odense Byråd.

Hos de radikale får tidligere udenrigsminister Niels Helveg Petersen en ny periode i Folketinget, ligesom finansordfører Kristian Thulesen Dahl synes sikker på en plads for Dansk Folkeparti, der fik to mandater på Fyn. Det andet kan gå til energiordfører Tina Petersen, der dog kan få konkurrence af tidligere folketingsmedlem Poul Fischer eller viceborgmester Alex Ahrendtsen, Odense.

SF får Anne Baastrup ind igen, og endnu et mandat kan gå til Karsten Hønge, byrådsmedlem i Odense, eller Masoum Moradi fra byrådet i Svendborg.

Enhedslisten må vinke farvel til Rune Lund, der mister sit mandat.

Fyn er rød

I modsætning til på landsplan så er Socialdemokraterne det største parti på Fyn med 26,9 procent af stemmerne mod Venstres 24,0. Kun i Faaborg Valgkreds overhaler Venstre Socialdemokraterne.

 

Oversigt

    Oversigt