Fynbo bedste dansker ved VM

Søren Kragh Andersen fra Middelfart var bedste dansker, da de danske juniorcykelryttere skuffede ved cykel-VM, men kom alligevel øverst på podiet.

Selvom de danske juniorcykelryttere trillede skuffede over målstregen ved VM med en 10.-plads som bedste resultat, hastede de straks videre til hyldest på sejrspodiet, hvor der blev sunget "og det var Danmark, og det var Danmark".

Danskerne skulle fejres som vindere af Nations Cup, hvor mesterskaberne er sidste afdelingen af løbsserien.

VM-løbet i hollandske Limburg blev dog ingen succes for Danmark, hvor Søren Kragh Andersen sluttede som nummer 10 i en massespurt, der blev vundet suverænt af sloveneren Matej Mohoric foran australieren Caleb Ewan.

- Vi er skuffede, for vores målsætning var helt klart metal. Det viser også bare, når vi vinder Nations Cup, at vi har niveauet til kunne have kørt metal hjem i dag. I dag var en middelmådig dag, siger Søren Kragh Andersen.

Søren Kragh Andersen forbedrede således sin placering en enkelt plads i forhold til sidste år i København.

I massespurten kunne han ikke stille noget op.

- Bare du tøver en lille smule, så bliver du lukket inde. Folk kører med hovedet under armen, og jeg tror, der sker to styrt omkring mig. Man skal være lidt sindssyg for at køre sådan en spurt. Jeg bliver nummer ti, men selvfølgelig er jeg skuffet.

- Jeg synes ikke rigtig, at jeg kunne have gjort det anderledes.

Landstræner Henrik Simper mener, at de seks drenge kørte et godt løb, men han ærgrer sig over resultatet.

- Med den flotte sæson, vi har haft i år, er vi ikke tilfredse med en 10.-plads, men rent talentudviklingsmæssigt ser det godt ud. De er på podiet i dag, fordi de vinder af Nations Cup, siger Henrik Simper.

Oversigt

    Oversigt