Fynbo blev kartoffelmester

Det blev en fynbo, der i år vandt DM i dyrkning af kartofler. Poul Bruun fra Otterup løb nemlig onsdag med det prestigefyldte mesterskab.

Konkurrencen blev afholdt onsdag formiddag, og vinderen er kort og godt den avler, der har avlet flest kartofler. Og det havde Poul Bruun - der kunne sætte spaden i jorden og hive tre kilo og 319 gram kartofler op af forårsjorden.

Konkurrencedeltagerne skal ifølge reglerne plante mindst 20 kartoffelplanter i deres bed. Efter 40 dage kommer Danmarks Kartoffel Råds kontrollører og udpeger syv planter, der graves op og renses for jord. Så vejes kartoflerne, og den, der har avlet det største antal kilo, vinder konkurrencen.

Kartoflerne blev straks straks efter vejningen sendt afsted til Amalienborg med postbil, sådan at regentparret kan nyde kartoflerne.