I det fynske folks tjeneste

Fynbo får 2,4 millioner for rygskade

38-årig fynbo får 2,4 millioner kroner i erstatning for en arbejdsskade. Manden fik ødelagt sin ryg på jobbet i møbelforretning, da han slæbte på et tungt bord.

Det blev skæbnesvangert for en nu 38-årig fynbo, da han i 2006 skulle hjælpe en kunde med at løfte et tungt sofabord på jobbet i en større møbelvirksomhed i Odense.

Løftet gav manden en alvorlig rygskade, som blev værre over tid og senere tvang manden på førtidspension.

Skaden har nu udløst en erstatning på 2,4 millioner kroner, fordi der ikke var orden i sikkerheden i møbelvirksomheden, oplyser mandens fagforening, HK Midt.

- Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et forsvarligt arbejdsmiljø og blandt andet sørge for, at håndteringen af tunge emner sker på en måde, der ikke invaliderer de ansatte, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK Midt Søren Guldborg Hansen.

Millionerstatningen er den hidtil største i HK Midts historie og falder efter et længere sagforløb og en retssag.

Søren Guldborg Hansen opfordrer ansatte til hurtigt at anmelde arbejdsskader til deres forsikringsselskab, også selv om skaden i situationen kan synes at være en bagatel.

- Erfaringen viser, at selv små skader over tid kan udvikle sig uventet dramatisk, og her er man langt bedre stillet, hvis man har sørget for at få skaden anmeldt rettidigt, siger Søren Guldborg Hansen.