I det fynske folks tjeneste

Fynbo fik 16 års fængsel for drab

Et rovmord mod en antikvitetshandler på Amager udløste tirsdag den længste tidsbestemte straf ved Østre Landsret. Et nævningeting idømte den 39-årige Jack Jönsson fra Fyn 16 års fængsel.

-

Et rovmord mod en antikvitetshandler på Amager udløste tirsdag
den længste tidsbestemte straf ved Østre Landsret. Et nævningeting idømte den 39-årige Jack Jönsson fra Fyn 16 års fængsel.

Drabet på den 60-årige Jørgen Bøgeskov blev begået i marts 2004. Antikvitetshandleren blev dræbt af adskillelige slag i baghovedet med en økse i kælderen ved antikvitetshandlerens hus på Amager.

Fynboen opsøgte den 60-årige mand for at ordne en mellemværende på 30.000 kroner. Han kunne ikke få pengene, og forsøgte derfor at tage et gammelt tysk militærgevær med sig.

Jack Jönnson har indrømmet at han slog Jørgen Bøgeskov i hovedet med en økse, men i retten forsvarede han sig med, at det var i selvforsvar, fordi den 60-årige antikvitetshandler gik til angreb på ham med øksen.

Jack Jönnson hævdede, at han havde vristet øksen fra Jørgen Bøgeskov og derefter slået ham bevidstløs med 5-6 slag.

Antikvitetshandleren blev først fundet to uger senere i en blodpøl.

Nævningerne valgte at følge anklagerens krav om at dømme Jack Jönsson for både drab og for at have stjålet både emblemer, medaljer, bajonetter og en møntsamling fra kælderen.

Den dømte valgte at tænke over, om han vil have straffens længde prøvet ved Højesteret.