Fynbo i spil om formandsposten

Står det til Venstre skal en af deres besætte posten som formand for Folketinget efter Ivar Hansen. Måske fødevareminister Mariann Fischer Boel, der er valgt på Fyn. Lykkes det, bliver hun den første kvindelige formand for Folketinget nogensinde.

-

Står det til Venstre skal en af deres besætte posten som formand for Folketinget efter Ivar Hansen. Måske fødevareminister Mariann Fischer Boel, der er valgt på Fyn.

Overvejelserne er ikke officielt gået i gang endnu, men i løbet af tirsdagen dukkede to klare venstre-kandidater frem. Den ene er Christian Mejdahl og den anden altså Mariann Fischer Boel.

Skriver historie
De er begge bredt respekteret i Folketinget, og både Socialdemokratiet og SF er klar til at bakke op om en af dem. Falder valget på Mariann Fischer Boel bliver der skrevet historie, da hun vil blive den første kvindelige Folketingsformand nogensinde.

Valg på tirsdag
Ivar Hansens død udløser ifølge reglerne valg til både formandsposten og til de i dag fire øvrige pladser i formandskabet, Folketingets Præsidium.

Partierne har frist til mandag klokken 12 til at komme med indstillinger til nye medlemmer af formandskabet. Valget vil finde sted tirsdag.

Oversigt

    Oversigt