I det fynske folks tjeneste

Fynbo laver dræbersneglefælde

01:32

Sneglefælden lokket sneglene ned i spanden med en tår øl.

1 af 3

De altædende dræbersnegle er på vej tilbage til de fynske haver på grund af den våde sensommervejr. Men en 82-årig mand fra Nordfyn mener at have opfundet en fælde, der kan redde de plagede haveejere fra snegleinvasionen.

 De er enhver haveejers mareridt, og nu er de små klæbrige dyr i stort tal på vej tilbage til de våde køkkenhaver og marker.

Derfor har 82-årige Jørgen Møller fra Særslev udviklet sin egen dræbersneglefælde.

- Jeg kunne se, at folk gik og hakkede dem dem over og spildte deres tid, hvis det er man kan fange dem. Og det kan man, lyder det fra Jørgen Møller.

"3 i 1"- fælden, som den hedder, er en hvid platikspand med tre huller i låget. Når man hælder en sjat øl i bunden af fælden en gang om ugen, kan dræbersneglene ikke holde sig væk.

- De kan klatre op af en mur og ind i køkkenet, så det er ikke noget problem for dem at kravle det stykke op af en plastikspand, siger opfinderen fra Særslev.

Tre i en fælden er blevet testet af Dansk Snegleforening - og resultatet viser, at den virker. Men det er vigtigt at man bruger øl og ikke frugtsaft.

Jørgen Møller tror så meget på "3 i 1"-fælden, at han har fået fremstillet 1000 eksemplarer og sat dem til salg.

- Dyne-Larsen siger, at vi skal tro, og vi skal virkelig tro på vores ide. Men vi skal have konen med på det, siger Jørgen Møller.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.