I det fynske folks tjeneste

Fynbo laver eget hjemmebrænderi

Den koncentrerede smag af Sydfyn bliver nu nu mulig at købe som brændevin. En fynbo har som en af de første i landet købt sit eget destillationsapparat og sender snart de første ædle dråber af frugtbrændevin i handlen.

Destillationsanlægget står hjemme på privatadressen i Skårup

I andre europæiske lande er det ganske almindeligt at forskellige egne har deres egne lokale brændevine brændt på små private destillationsapparater.

Indtil nu har denne tradition ikke været kendt i Danmark, men i næste måned vil Karsten Kjer Michaelsen fra Skårup på Sydfyn sende de første flasker af lokal brændevin ud til specialbutikkerne på Fyn.

Smagen af Sydfyn

- Det bliver den koncentrerede smag fra Danmarks frugthave på Sydfyn. Alle flasker vil få sit eget nummer, så man kan spore, hvilke druer og frugter, der er anvendt til fremstillingen, fortæller Karsten Kjer Michaelsen, der udover at være hjemmebrænder også er museumsinspektør ved Odense Bys Museer.

Godkendt af Skat

Aqua Vitae Sydfyn

Karsten Kjer Michaelsen har investeret i sit eget destillationsapparat og både anlæg og driften er godkendt af både skattemyndigheder, fødevarestyrelsen og de lokale myndigheder.

Brændevinen kommer til at hedde "Aqua Vitae Sydfyn", og planen er at sende flere tusinde flasker brændevin ud i handlen hver eneste år hjemme fra privatadressen i Skårup.

- Mine flasker skal ikke konkurrere med produkterne fra De Danske Spritfabrikker. Jeg skal slet ikke konkurrere på pris og mængde, men udelukkende på kvalitet, smag og aroma, siger Karsten Kjer Michaelsen.

En forretning

En flaske kommer til at koste lige under et par hundrede kroner og håbet er, at de ædle dråber kan blive solgt fra restaurationer og specialbutikker på Fyn. Og selvom Karsten Kjer Michaelsen nyder brænderiet og arbejdet med produktionen af en lokal brændevin, så er det ikke kun en hobby.

- Det skal ikke bare løbe rundt. Jeg tror på at fynboerne og danskerne vil sætte pris på et lokalt kvalitetsprodukt, og jeg forventer at tjene penge på min brændevin, siger han.

De første flasker Aqua Vitae Sydfyn skulle være i handlen i løbet af næste måned.