I det fynske folks tjeneste

Fynbo letter sit hjerte i Roskilde: Erkender påsatte brande på Fyn

En 28-årig mand er anholdt for to påsatte brande sidste år. Arkivfoto

Fredag aften henvendte en 28-årig mand sig på politistationen i Roskilde. Her bekendte han at have påsat to brande på Fyn i sommer.

En 28-årig mand tilstod fredag aften klokken 21.30 to påsatte brande i Haarby på Fyn. Tilståelsen blev givet til betjente fra Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde.

- Han henvender sig i Roskilde og vil gerne lette sit hjerte om to påsatte brande i Haarby i sommer. Han blev anholdt og overført til Fyn, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede. 

Læs også Brande i Haarby måske påsat

Manden har bopæl i Odense og har tilbragt natten i arresten på politigården i Odense. Senere vurderer politiets anklagere, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør. 

20 minutter mellem brandene

Den 28-årige brandstifter tilstod at have sat ild i et forladt hus på Odensevej og en lade på Faaborgvej i Haarby om natten den 10. juli sidste sommer. Brandene blev antændt med 20 minutters mellemrum.

Allerede dengang mistænkte Fyns Politi, at de to brande var påsat.

- Vi har umiddelbart ingen idé om, hvordan brandene er startet. Men der er tale om to ubeboede bygninger og brandene er opstået midt om natten. Så det taget i betragtning, er det nærliggende at tro, at brandene er påsat, sagde vagtchef Søren Frederiksen dengang.

Ingen personer kom til skade under de to brande. Den udbrændte lade blev udelukkende anvendt til opbevaring, og huset på Odensevej var ubeboet. Det har tidligere været kendt som det hus, hvor karakteren Polle fra de populære "Polle fra Snave"-reklamer boede. 

Ved du noget? Så send os et tip