Fynbo mistænkes for at stå bag falsk dagbog

En dagbog, skrevet af Søren Kierkegaards forlovede, Regine, er på mystisk vis dukket op. Eller er den?Jyllands-Posten mener, at dagbogen er fiktiv - og skrevet af en fynsk lektor.

-

En dagbog, skrevet af Søren Kierkegaards forlovede, Regine, er på mystisk vis dukket op. Eller er den?Jyllands-Posten mener, at dagbogen er fiktiv - og skrevet af en fynsk lektor.


Dansk litteraturhistorie har fået en gåde af samme finurlighed som de tilbagevendende myter om, hvem der er far til H. C. Andersen. Det skriver Jyllands-Posten fredag.


Anledningen er en nyudgivet bog, \"Regine Olsens dagbog\" fra forlaget Hovedland. Som forfatter angives en Erik Søndergaard Hansen, men ham er der ingen, der kender på det litterære parnas.


Derfor gætter Jyllands-Posten på, at bogen er skrevet af lektor Johs. Nørregaard Frandsen fra Syddansk Universitet i Odense. Frandsen har - om ikke andet - skrevet bogens efterskrift.


Jyllands-Posten finder, at der er en påfaldende lighed mellem navnet Erik Søndergaard Hansen og Johs. Nørregaard Frandsen.


Søndergaard Hansen i Dubai
TV2/FYN ringede derfor til Johs. Nørregaard Frandsen og spurgte efter Erik Søndergaard Hansen.


\"Han er ikke her. Han er i Dubai,\" svarer Frandsen og afviser nogenlunde kategorisk, at Hansen er hans alter ego. 


Om den mystiske Søndergaard Hansen hedder det i bogens forord, at han er pensioneret efter en årrække som \"consulting engineer\" i  De Forenede Arabiske Emirater.


Bogens forord beretter også om, hvordan Regine Olsens dagbog er dukket op. Søndergaard Hansens farfar havde købt den på en auktion. Det gamle manuskript var stukket ind i en bog om Christian den Anden.


Fine anmeldelser
Søren Kierkegaard, Danmarks mest anerkendte filosof, forlovede sig i 1840 med den kun 18-årige Regine. Men forlovelsen holdt kun i 13 måneder.


Uanset om Regines dagbog er et falsum eller ej, har anmelderne taget den til sig med begejstring.


\"Det er opspind, men det er sjovt,\" skriver Kristeligt Dagblad, som gætter på, at forfatteren Svend Åge Madsen har haft en finger med i spillet.


 

Oversigt

    Oversigt