Fynbo politianmeldt af nazileder

Lederen af nazisterne i Danmark, Jonni Hansen, har anmeldt Henning Refsgaard fra Odense til politiet for at skjule flygtninge for myndighederne.

-


Artiklen fra Ugeavisen Odense

Lederen af nazisterne i Danmark, Jonni Hansen, har anmeldt Henning Refsgaard fra Odense til politiet for at skjule flygtninge for myndighederne. Politianmeldelsen kommer efter at Henning Refsgaard i Ugeavisen har fortalt, hvordan han har skjult flygtninge.

I Ugeavisen fra i onsdags fortæller den 72-årige Henning Refsgaard blandt andet, hvordan han skjulte en iransk kvinde og hendes søn, selvom de havde fået afslag på opholdstilladelse.

I følge formanden for Danmarks Nationalsocialistiske bevægelse, Jonni Hansen, så aflægger Henning Refsgaard fuld tilståelse i Ugeavisen i sidste uge. 

- Dette forhold ønsker jeg at politianmelde under hensynstagen til min og andre dansksindede danskeres retsbevidsthed, skriver Jonni Hansen i sin anmeldelse til Politimesteren i Odense.

Refsgaard er godt klar over at hans handling var kriminel, men han undskylder sig med, at sagsbehandlingen af opholdstilladelser er det rene lotteri. Efterfølgende fik moren og hendes søn opholdstilladelse i Danmark.

Jonni Hansen mener, at Refsgaard opfordrer til selvtægt og giver gode råd til andre der vil skjule flygtninge, og nazilederen opfordrer politiet til at handle.

Hos Odense Politi bekræfter kriminalkommissær Frits Hendriksen, at der er kommet en anmeldelse.

-  Men vi har ikke prioriteret anmeldelsen så højt. Den vil blive behandlet lige som alle andre. Men eftersom der ligger 200 anmeldelser sådan en mandag morgen, så vil det tage noget tid, siger han.

Oversigt

    Oversigt