Fynbo tilbage som landstræner

Nils Nielsen med rødder på Ærø førte Danmark i EM-semifinalen i 2017. Nu skal han igen være landstræner.

Landstræneren bag de danske fodboldkvinders EM-sølv sidste år har fået job som landstræner for Schweiz.

Dermed er han tilbage som den hovedansvarlige efter i en periode at have været assistent for Peter Bonde på det kinesiske U19-hold.

Nils Nielsen, der er opvokset på Ærø og sidste år førte Danmarks fodboldkvinder frem til EM-finalen i Holland, skal igen være landstræner på højt europæisk niveau.

1. december 2018 tiltræder han som landstræner for de schweiziske fodboldkvinder. Det oplyser Det Schweiziske Fodboldforbund (SFV) på sin hjemmeside.

Dermed kommer han ikke til at stå i spidsen for schweizerne i de afgørende playoffkampe om en plads ved næste års VM-slutrunde.

- Han kan fremvise flotte resultater i kvindefodbold, både når det kommer til at udvikle spillet og til at præstere i kampen, siger SFV-sportsdirektør Laurent Prince.

Nils Nielsen viste blandt andet sine evner ved at få et ungt dansk hold frem til EM-finalen sidste år, mener Laurent Prince. 

For den præstation blev Nielsen nomineret til prisen som årets træner i verden inden for kvindefodbold.

Ved EM i 2017 blev Nils Nielsen også kendt som en humoristisk træner, der flere gange leverede skæve bemærkninger i forbindelse med kampe eller pressemøder.

Den 46-årige fodboldtræner stoppede som dansk landstræner under tre uger efter den tabte EM-finale. Senest har han været assistenttræner for Kinas U19-landshold, som blev trænet af Peter Bonde.

Når Schweiz møder Belgien 5. og 9. oktober, vil det fortsat være med Martina Voss-Tecklenburg i spidsen for holdet.

Skulle schweizerne vinde samlet over Belgien, kan holdet potentielt løbe ind i Danmark i to playoffkampe, hvor der står en VM-billet på spil. Det forudsætter, at Danmark slår Holland først.

Oversigt

    Oversigt