I det fynske folks tjeneste

Fynbo tre uger i Folketinget: Det er en kæmpe ære

Carl Vatentin er ny mand i Folketinget Foto: Pressefoto SF

Carl Valentin er ny mand i Folketinget for SF.

Karsten Hønge skal til FN's generalforsamling i New York i tre uger, og derfor skal Carl Valentin være vikar for "vikaren fra helvede."

- Det er en kæmpe ære og meget overvældende. Jeg går jo bare og passer mit studie, og pludselig skal jeg ind og skrive under på, at jeg vil overholde Grundloven, og snart skal jeg til møde med flere ministre. Det er ret vildt og også en fed mulighed, siger Carl Valentin.

Han er kun 25 år, men har tidligere været landsformand for SF Ungdom. Han fik ved Folketingsvalget i 2015 1.180 personlige stemmer, hvilket kun Karsten Hønge og Annette Vilhelmsen overgik. Nu vil Carl Valentin bruge sine tre uger i Folketinget på at give tilbage.

Det er en kæmpe ære og meget overvældende

Carl Valentin

- Jeg ved, at folk har stemt på mig, fordi jeg kæmper for lighed, frihed og grøn omstilling, og fordi jeg ikke er bange for at sige tingene, som de er. Man kan jo nok desværre ikke forandre Danmark grundlæggende på tre uger, men kan jeg bare gøre en smule for, at Danmark bliver en anelse mere socialistisk, vil det være kæmpe stort, siger Carl Valentin.

Carl Valentin er født og opvokset i Odense, men bor i dag København, hvor han læser samfundsfag og retorik på Københavns Universitet.

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.