I det fynske folks tjeneste

Fynboer med i Americas Cup

Verdens mest prestigefyldte kapsejlads får nu fynsk deltagelse. To sejlere med rødder i Middelfart har netop skrevet kontrakt med et italiensk hold, der skal dyste i America\'s Cup.

-


Rasmus Køstner og Jes Gram Hansen har nået deres drøm

Verdens mest prestigefyldte kapsejlads får nu fynsk deltagelse. To sejlere med rødder i Middelfart har netop skrevet kontrakt med et italiensk hold, der skal dyste i America\'s Cup.

Matchrace-sejlerne Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner har nået det højeste man kan inden for sejlsport. De startede i optimistjolle i Middelfart og skal nu kæmpe om at nå finalen i America\'s Cup.

- Man får næsten kuldegysninger ved tanken, om at vi er nået så langt, siger Rasmus Køstner til TV 2/Fyn.

- Siden jeg har været dreng, har det været min drøm at komme til at sejle America\'s Cup, siger Jes Gram Hansen.

På million-kontrakt

De to sejlere hører i forvejen med i verdenseliten inden for matchrace, og nu har de så fået en million-kontrakt med det italienske hold, Mascalzone Latino, der har et America\'s Cup-budget på 55 millioner euro.

Jes Gram Hansen skal styre en af de to italienske både, mens Rasmus Køstner skal lægge taktikken.

- Det er et stort spring at gå fra vores normale team på fem til et hold bestående af 90 personer, der kæmper for, at vi skal være de bedste, siger Rasmus Køstner.

To års træning

I alt dyster 12 både om at sejle America\'s Cup finalen mod de forsvarende mestre fra Schweiz. Sejladsen foregår i 2007, men frem til da står den på træning.

- Det er benhårdt arbejde. Op klokken seks om morgenen og så i gang ind til klokken 23. De vil finde ud af, at det slet ikke er så romantisk, som de kulørte blade gør det til. Men Jes og Rasmus er ikke tøsedrenge, så de skal nok klare det, siger den erfarne sejler, Jesper Bank, der har titel af skipper på et tysk hold.