I det fynske folks tjeneste

To fynboer på listen over OL-håb i Rio

Badmintonspilleren Viktor Axelsen og skytten Stine Nielsen er nogle af de atleter, som Team Danmark tror på til OL i 2016.

OL i London er ikke mere end lige afsluttet, før der bliver kigget frem mod OL i Rio i 2016. Team Danmark peger allerede nu på, hvem der skal sikre Danmark succes, og når Team Danmark skal pege på fem spirende talenter, er der to fynboer iblandt.

Til ol.tv2.dk peger Team Danmark chef Michael Andersen på Viktor Axelsen. I 2010 vandt han U-19 VM, og i 2016 vil han være 22 år.

- Han er en god knægt med den helt rigtige indstilling til tingene. Han har allerede vist sin styrke og potentiale ved at blive ungdomsverdensmester, og han kan passende fortsætte den gode udvikling frem mod VM i 2014 på hjemmebane. Vi snakker tit om kronprinser, og Viktor kan blive den nye badmintonkonge. Der har været Delfs, Frost, Høyer og Gade. Og Viktor kan blive den næste i rækken, siger Michael Andersen til ol.tv2.dk

Skytten Stine Nielsen var med til legene i London, og var milimeter fra at kvalificere sig til finalen. I 2010 vandt hun guld ved junior VM i 50 meter 3x20 riffel.

- Hun var én træffer fra at komme i finalen ved dette OL, og jeg tror, hun havde vundet en medalje, hvis hun havde været i finalen. Hun har en rigtig god psyke, og hun lige glad med, om hun skyder i London, Rio eller på Fyn. Jeg ser meget positivt på dansk skydning, og jeg tror, Stine Nielsen vil være i stand til at tage en medalje i 2016, vurderer Michael Andersen.

De tre øvrige atleter, som Team Danmark håber på, er golfspilleren Thorbjørn Olesen, svømmeren Mie Ø. Nielsen og 800 meter løberen Andreas Bube.

Ved du noget? Så send os et tip