Fynboer prøver kandidattest: - Jeg kender ikke alle dem der jo

To medarbejdere i Meny i Bogense prøvede kandidattesten for at finde ud af, om den virker. Andre aner ikke, hvad de skal stemme.

Mange fynboer er i tvivl om, hvem de skal stemme på til kommunal- og regionsvalget 21. november, mens andre ikke er klar over, hvem der overhovedet stiller op.

I forbindelse med at TV 2-regionerne tirsdag lancerede kandidattesten til valget, spurgte vi nogle kunder i supermarkedskæden Meny i Bogense, om de var klar til at sætte deres kryds. 

Ved du, hvad du skal stemme til kommunalvalget?

- Nej, overhovedet ikke. Det finder jeg nok ud af. Jeg går op og stemmer, og så kigger jeg på de navne, der er. Det er alt, man kan gøre. Jeg kender ikke alle dem der jo, siger Kurt Madsen fra Bogense.

Medarbejdere prøver kandidattest

En måde at blive klogere på, hvor krydset skal sættes, er en kandidattest, for her kan man relativt nemt - ved at svare på 20 spørgsmål - finde ud af, hvilke politikere man er mest enig med.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis linket ikke virker i din browser, kan du klikke dig direkte til kandidattesten her.

TV 2/Fyn har fået to medarbejdere i Meny i Bogense til at tage og vurdere kandidattesten.

- Spørgsmålene er rigtig fine. Den starter med at spørge, hvilket område (man bor i, red.), og så baserer den testen ud fra det, siger kasseassistent Peter Ploug Kierkegaard, der var mest enig med det parti, han alligevel havde regnet med at stemme på.

- Jeg synes ikke, det var svært at svare på spørgsmålene. Der er nogle, man lige skal tænke lidt over, men den er ikke besværlig at tage, vurderer den 21-årige Meny-medarbejder. 

 
Fotograf: Ken Petersen

Enig med kandidater

Når man har taget testen, får man at vide, hvem man er mest enig med. Anni Jørgensen, der er bogholder i Meny i Bogense, var 77 procent enig med en kandidat fra det parti, hun regnede med at stemme på. 

 
Fotograf: Ken Petersen

- Jeg havde ikke forventet, at det var højere. Jeg tror ikke, man kan være 100 procent enig med alle sammen. Mange af dem svarede jeg “delvist uenig” eller “delvist enig”, og de har nok svaret på yderpunkterne, siger Anni Jørgensen.

TV 2/Fyn spurgte flere af kunderne i Bogense, om de vidste, hvad de ville stemme, når der er kommunal- og regionsvalg den 21. november. Se deres svar her: 

Kurt Madsen og andre kunder i Meny afslører, hvordan de forbereder sig til valget. 
Fotograf: Ken Petersen

Du kan tage kandidattesten til kommunal- og regionsvalget her.

Oversigt

    Oversigt