I det fynske folks tjeneste

Fynboer til VM i grill

To fynboer er med på landsholdet, når Danmark til maj deltager i verdens- mesterskaberne i grill i Memphis.

Claus Hasse Olsen og Rasmus Bleeg fra Fyn er med når VM-holdet drager til VM for grill i USA

Rasmus Thuesen Bleeg og Claus Hasse Olesen er begge debutanter på landsholdet.

- Jeg elsker at grille - det der med at kunne tilberede mad over åben ild fascinerer mig. Der er noget urmenneske - noget "rigtig mand" over det, forklarer Rasmus Thusen Bleeg.

- Det er så stort for mig at komme på landsholdet! Jeg glæder mig sindssygt til at komme til VM i Memphis og vise, hvad vi kan - det er jo det vildeste og største, man kan opnå som griller, fortæller Claus Hasse Olesen.

De to fynboer blev udtaget til landsholdet i efteråret ved et udtagelsesmesterskab, hvor nogle af Danmarks dygtigste grillere kæmpede om de eftertragtede otte pladser på holdet.

Et dommerpanel bestående af blandt andet flere dygtige kokke stod for den hårde, ærlige bedømmelse, hvor alle blev bedømt på deres grillkompetencer, gastronomiske kunnen og samarbejdsevne.

Sidste år deltog Danmark for første gang i The World Championship Barbeque Cooking Contest, og blandt 250 hold fik danskerne en tredje, fjerde og syvendeplads i forskellige kategorier.

- Vi giver os max, og vi vil gøre alt for, at vi får guld med hjem. Det er et rigtig godt hold i år, vi arbejder godt sammen, og jeg synes, vi har fået kreeret nogle stærke retter, som jeg tror, vil imponere dommerne, fastslår Claus Hasse Olesen.

I år finder VM sted i Memphis 13.- 15. maj 2010, hvor Det Danske Grilllandshold stiller op i 12 kategorier.

Læs mere om grilllandsholdet på bbqlandsholdet.dk