Fynboer vil være pædagog eller sygeplejerske

Antallet af ansøgninger til de fynske pædagog- og sygeplejerskeuddannelser slår rekord. Det viser en opgørelse, efter ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb lørdag.

Næsten 1000 ansøgere har valgt enten pædagog- eller sygeplejerskeuddannelsen i Odense som den videregående uddannelse, de helst vil begynde på efter sommerferien. I alt har de fynske pædagoguddannelser fået 694 ansøgninger, og det er en fremgang på 14 procent i forhold til sidste år.

0110 byparken

517 har søgt ind på de fynske sygeplejerskeuddannelser, og det er en fremgang på 17 procent i forhold til sidste år.

Sammenlagt har de to uddannelser fordoblet ansøgertallet på fem år.

Alle fire uddannelser udbydes af University College Lillebælt(UCL).

- Jeg tror, at vores uddannelser er populære, fordi de er tæt knyttede til det jobmarked, vi uddanner vores studerende til, siger UCL's rektor Erik Knudsen.

I alt har mere end 3000 ansøgere en af UCL's ni uddannelser i Odense, Svendborg, Vejle og Jelling som deres førsteprioritet. Resultatet for i år er fem procent bedre end sidste år.

- Der er længere praktikforløb på alle vores uddannelser. Det giver gode muligheder for både at opbygge stærke netværk og prøve sig selv og sin viden af i løbet af studieforløbet. Derudover tror jeg også, at det har betydning for ansøgerne, at vores uddannelser giver gode beskæftigelsesmuligheder, siger rektoren.

Oversigt

    Oversigt