Fynboer vinder DM i chokolade

To odenseanske kokkeelever hev en DM-titel med hjem fra Herning onsdag, da de vandt finalen i chokolade for kokkeelever.

DM for kokkelever blev onsdag afgjort i Herning. To odenseanske kokkeelever kan nu kalde sig for danmarksmestre i chokolade. 

I gårsdagens finale slog de to fynske kokkeelever fem andre finalister af banen med deres chokoladedessert.

- Da vi fik at vide, at vi vandt, var det ikke til at fatte. Peter og jeg tog lige en krammer på vej derop. Det er en kæmpe oplevelse, siger Nico Dreier Petersen.

De to kokkeelever vandt for to desserter:

En dessert lavet af en mazarinbund med mørk og lys chokolademousse. Den anden var en snack i form af en vaffel krydret med citron, kardemomme og vanilje og indsmurt i chokolade. Den indeholdt chokolademousse, mascarpone og æblekompot, forklarer den anden DM-vinder, Peter Buch Hansen.

De to vinder-desserter er dog ikke noget, man bare lige har på rygraden, der er brugt mange timer i køkkenet. 

- Der ligger rigtig meget forberedelse i det. Det er fuldtidsarbejde ved siden af vores almindelige arbejde. Peter og jeg har set hinanden lige så snart, vi har fået fri fra arbejde, siger Nico Dreier Petersen.

Selvom de har brugt meget tid på chokolade i det sidste stykke tid, så har begge kokkelever planer om at blive ved med at arbejde med chokolade.

- Jeg er helt vild med alle de egenskaber, chokolade har. Det er næsten muligt at kreere alt, bare du bruger de rigtige teknikker og sammensætninger af råvarer. Det er næsten muligt at tilsmage den med alt, siger Peter Buch Hansen.

 

Har du også smag for chokolade, så del din bedste opskrift på vores Facebookside, eller bliv selv inspireret til at gå i køkkenet. 

Her har du redaktionens bedste opskrift. Hvad er din?

 

Oversigt

    Oversigt