Fynboerne bruger flere penge på sommerferien i år

Hver 3. fynbo planlægger at bruge flere penge på sommerferien i år end i 2010

Fynboerne bruger velvilligt penge på deres sommerferie i år. Faktisk planlægger mere end 114.000 fynboer at spendere flere penge på sommerferien i år, end de gjorde i 2010.

Knap hver 3. fynbo (30 pct.) forventer at bruge flere penge på sommerferien i 2011 end i 2010. Kun 23 pct. forventer at bruge færre penge, mens 46 pct. forventer at bruge ligeså mange penge på sommerferien i år som sidste år.

Det viser en ny undersøgelse blandt 1.162 danskere foretaget af verdens største hotelbookingportal Hotels.com.

Pengene prioriteres

Til sammenligning brugte fynboerne ifølge en tidligere undersøgelse fra Hotels.com ligeså mange penge på ferie i 2010, som de gjorde i 2009.

Alligevel mener forbruger-ekspert Mette Reissmann, som bl.a. er kendt fra TV3's 'Luksusfælden', at det øgede sommerferieforbrug ikke skal ses som en indikator på, at finanskrisen er ved at slutte.

- Finanskrisen har endnu ikke sluppet sit tag i markedet, men danskerne er blevet trætte af at spare. Forbrugerne optræder muligvis irrationelt og ønsker at forbruge, selvom de ikke nødvendigvis har penge. Det er en typisk psykologisk konsekvens efter flere års økonomisk bekymring, at man underbevidst føler trang til at spendere lidt ekstra, men det er uklogt, hvis ikke man har sparet op. Derfor mener jeg, at årsagen til det øgede forbrug på ferie kan være, at danskerne har lært at prioritere deres penge, og det er på ferie, forklarer Mette Reissmann.

Oversigt

    Oversigt