I det fynske folks tjeneste

Fynboerne bruger ikke lægekonsultation via e-mail

Fynboerne bruger ikke den ordning, hvor henvendelser til deres praktiserende læger kan ske via e-mail, og det på trods af at man på landsplan kan se en fordobling af ordningen.

-

Fynboerne bruger ikke den ordning, hvor henvendelser til deres praktiserende læger kan ske via e-mail og det på trods af, at man på landsplan kan se en fordobling af ordningen.


Fynboerne går til læge i stedet for at sende en mail

I Fyns Amt har der kun været en stigning i e-mail konsultationer på 4,7 procent og det er den laveste stigning i landet. I den anden ende af skalaen ligger Frederiksberg kommune, hvor stigningen ligger på 52,5 procent. Det viser en opgørelse fra Praktiserende Lægers Landsorganisation.
-Efterspørgslen efter e-amil-konsultationer varierer en del i forskelllige egne af landet. Det handler om, at både vi og patienterne skal vænne sig til det og finde ud af, hvad det kan bruges til. Som læge er der ikke noget ved at bruge kræfterne på det, hvis man fornemmer, at interessen ikke er så stor. Og lægerne i København har måske nogle patienter, der er hurtigere til at tage den nye teknologi i brug, siger Henrik Dibbern, formand for PLO\'s it-forum og praktiserende læge på Fyn.

På landsplan er antallet af email-konsultationer fordoblet fra 32.536 til 69.513. Det er tre år siden, at e-mail-konsultationerne blev indført.