Fynboerne giver 876.934 kroner til flygtninge

876.934 kroner blev der i alt samlet ind på Fyn, da Dansk Flygtningehjælp søndag stemte dørklokker. Resultatet er lavere end sidste år, hvor resultatet var lidt over en million kroner.

Dørklokkerne har ringet, og der er blevet raslet med indsamlingsbøsserne i hele landet. 

Fynboerne har brugt søndagen på, at samle penge ind til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling. Pengene går i år til flygtninge fra Syrien og Sydsudan. 

Indsamlerne sikrede 15 millioner til Dansk Flygtningehjælps arbejde i nærområderne for mennesker på flugt.

På Fyn var 1.213 indsamlere ude og stemme dørklokker søndag, og det lykkedes dem, at samle 876.934 kroner ind. 

Karen Harbo, der er indsamlingens kommunekoordinator, fortæller til TV 2 /Fyn, at det har været en rigtig god indsamlingsdag. 

- Folk har været meget positive, når vi er kommet og ringet på deres dør. Og indsamlerne har klaret det godt, og det samme har vores koordinatere, siger hun og fortsætter:

-  Så generelt en rigtig rigtig god indsamlingsdag for os - også i Vollsmose. 

Sidste år var bedre

Sidste år blev der på Fyn samlet 1.171.588 kroner ind til mennesker på flugt. Der er altså ikke ligeså mange, der i år har valgt at give penge, når indsamlerne kom forbi. 

Men alligevel er Karen Harbo meget tilfreds. 

- Man ved aldrig helt, hvordan det ender for hvert år. Så vi er meget tilfredse, at vi næsten har ramt det samme beløb som sidste år, siger Karen Harbo. 

Også Dansk Flygtningehjælps nytiltrådte generalsekretær, Christian Friis Bach, er glad og stolt over det samlede resultat.

- Det viser endnu engang, hvor stor velvilje der er herhjemme til at hjælpe vores medmennesker, der lever på flugt. De penge, der er givet i dag, vil redde liv og skabe en fremtid for nogle af verdens mest udsatte i konflikt- og krigsramte områder, siger han. 

Ramte hjælper andre ramte

Ud af de næsten 877.000 kroner er omkring 8.500 af dem blevet indsamlet i Vollsmose i Odense. 

Én af dem, der har været med til at samle penge ind til flygtninge i Syrien og Sydsudan, er Qasim Ahmed. Han har en barbershop på Vollsmosetorv i Odense, hvor han har haft en indsamlingsbøsse stående.

 

- De har taget rigtig godt i mod det. Jeg sagde ja til det, fordi jeg ikke kunne være med ud og hjælpe. Så måtte jeg tage hjælpen med ind i butikken, så jeg kunne få folk til at smide nogle penge i, siger frisøren fra Vollsmose. 

Han er ikke i tvivl om, at han gerne vil være med næste år igen, da det er en vigtig sag at støtte op om. 

- Det er vigtigt for mig personligt, fordi jeg selv er vokset op i borgerkrig og krise. Så jeg synes det kunne være rigtig godt at være med og gøre noget, der gavner andre, som er i problemer og kriser. Det er godt at hjælpe dem. 

Oversigt

    Oversigt