I det fynske folks tjeneste

Fynboerne har kig på ejendomme i Tyrkiet

Fynboernes interesse for Tyrkiet vokser

Efter 10 måneders stilstand i fynboernes interesse for at købe ejendomme i Tyrkiet, oplever ejendomsmæglerne nu en kraftig stigning i interessen.

Lovgivning og Muhammed-krise

Årsagen til at interessen og salget af ejendomme i Tyrkiet gik i stå var først, at en tyrkisk lov om udstedelse af skøder til udlændinge blev suspenderet. Det skabte usikkerhed om at købe hus eller lejlighed.

Dernæst kom krisen om Muhammedtegningerne, som gjorde danskerne utrygge ved, hvordan de ville blive modtaget i det muslimske land, forklarer ejendomsmægler Finn Lauge, Spar Es Huse i Odense

Men krisen om tegningerne er drevet over, og lovgivningen er på plads, så danskere kan købe ejendom i Tyrkiet, blot de har en opholdstilladelse.

Det har åbnet for et nyt boom i ejendomshandelen i Tyrkiet.

- Vi ser meget optimistisk på fremtiden, siger ejendomsmægler Henrik Frisch, Callisto i Odense.

Ejendomsmæglere med speciale i Tyrkiet har igen travlt med at arrangere besigtigelsesture til landet, og erfaringen er, at næsten alle deltagere køber.

Billigere og bedre

Køb af ejendom i Tyrkiet er blevet attraktivt, fordi boliger i for eksempel Spanien er blevet meget dyre. Hertil kommer, at det er nemmere at få en bolig med udsigt i Tyrkiet, og at kvaliteten af boligerne generelt er bedre.

På landsplan anslås det, at mellem 6000 og 8000 danskere har investeret i ejendom i Tyrkiet. Udfra tommelfingereglen om, at Fyn udgør 10%, giver det altså 600 til 800 fynboer med ejendom i Tyrkiet.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.