I det fynske folks tjeneste

Fynboerne holder på skrotklare oliefyr

Fynboerne vil ikke af med deres gamle, forurenende oliefyr - selvom staten giver et tilskud på 20.000 kroner.  

01:34

Staten giver tilskud, hvis fynboerne vil have skiftet oliefyret ud med noget mere klimavenligt.

1 af 2

Hybel VVS er i gang med at udskifte en naturgaskedel til en nyere model. Det gør de ofte - til gengæld bruger de IKKE mange kræfter på at udskifte oliefyr. Det selvom staten lige nu har en ordning, der giver tilskud til at skrotte gamle oliefyr.

Fynboerne har ikke modtaget Energistyrelsens kampagne 'Skrot dit oliefyr' særligt godt. På landsplan er kun borgerne på Lolland Falster mere sløve end fynboerne, når det kommer til at få udskiftet det gamle oliefyr. På landsplan har 20 procent valgt at søge tilskud, men kun syv procent af fynboerne har gjort det samme. 

Claus Hybel, der er indehaver af installationsvirksomheden Hybel VVS i Svendborg, vurderer at op imod 15.000 fynske fyr trænger til at blive kasseret og erstattet med miljøvenlige alternativer. 

Tilskuddet er på cirka 20.000 kroner og udbetales kun, hvis man samtidigt med udskiftningen af oliefyret kombinerer det med f.eks. solvarme eller jordvarme. 

Klimajungle på Tv2/Fyn

Fredag går vores reporter Eva Kristina Madsen vild i klimajunglen, når hun undersøger, hvordan hun gør sit hus på Sydfyn både klima- og pengepungsvenligt. Se med klokken 19.30.

Du kan se Energistyrelsens hjemmeside ved at klikke ind her