Fynboerne mindre gode til økologi

Københavnerne bruger mange flere penge på økologi end resten af Danmark - herunder fynboerne.

Det viser en ny undersøgelse fra FDB Analyse, der har nærstuderet salgstallene fra Coop's butikker i 2008.

De viser, at hver gang en fynbo bruger 100 kr. på økologi, bruger en københavner hele 326 kr., mens folk i Nordjylland nøjes med 71 kr., og sønderjyderne ligger helt i bunden med 69 kr. - altså kun en femtedel af københavnernes forbrug, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Faktisk er forskellen på det økologiske forbrug landsdelene imellem er ikke bare stor - den er også stigende. Coop foretog en tilsvarende undersøgelse i 2007.

Her viste tallene, at hver gang en fynbo brugte 100 kr. på økologi, købte en københavner for 231 kr. Søren Askegaard, professor i forbrugsstudier ved Syddansk Universitet, mener, at det skævvredne økologiske landkort handler om, at man nogle steder i landet opfatter mad som nødvendigt brændstof, mens det
andre steder er en del af en livsstil.

- Der er generelt store livsstilsmæssige forskelle i regionerne og stor forskel på de værdisæt, der er knyttet til det at spise. I København og de andre større byer er der flere, der er bevidste om mad som et symbolsk forbrug, hvor man lægger vægt på gastronomi og kommunikerer til sig selv og omverdenen med den mad, man stiller på bordet, siger han.

Oversigt

    Oversigt