I det fynske folks tjeneste

Fynboerne trætte af regnvejr - flygter sydpå fra lufthavnen i Odense

Det dårlige danske sommervejr hjælper på salget af charterrejser i Fyns største lufthavn, og passagererne er tilfredse med lufthavnens faciliteter.

00:28

Video: Sune Jørgensen

Regn. Regn. Regn. Den danske sommer har været historisk dårlig med et hav af skybrud, halvkølige sommeraftener i sofaen og mudder på festivalerne.

Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget, for når det regner på Fyn, drypper det på rejsebranchen. Salget af charterrejser i H.C. Andersen Airport i Odense er gået langt bedre end forventet. 

Læs også Se videoen: Årets første charterfly letter fra Beldringe

- Vi har haft mere salg i sidste øjeblik, siger Mogens Andersen, der er direktør for Gislev Rejser.

- Vi vil gerne have dejligt sommervejr alle sammen, men for et rejsebureau betyder det i hvert fald ekstra aktivitet, forklarer han.

Fra lufthavnen i Odense kan de fynske chartergæster flyve til Napoli og Pisa i Italien. Her har man i disse dage temperaturer langt over 30 grader.

Gratis parkering og ingen broafgift

I modsætning til de større danske lufthavne er der gratis parkering i den fynske. Derudover er der hurtig vej fra parkeringspladsen gennem sikkerhedskontrollen og videre ud på landingsbanen.                                    

- Det fungerer, konstaterer Hans Markussen.

- Det er dejligt med gratis parkering. Det er en fordel i forhold til Billund, fortæller han.

En fordel, som især fynboerne glæder sig over, er, at lufthavnen i Odense ligger tættere på end Billund, Aalborg eller Københavns Lufthavn, hvor de fleste fynboer flyver på ferie fra.

- Når vi er fra Svendborg, sparer vi turen over broen (Storebæltsbroen, red.). Det er tæt på, og der er gratis parkering, siger Beatrice Holm.

Når vi er fra Svendborg, sparer vi turen over broen. Det er tæt på, og der er gratis parkering.

Beatrice Holm

Det er ikke kun fynboer, der benytter den lille lufthavn i Beldringe.

- Vi bor i Ringkøbing i Vestjylland, siger Hans Markussen.

Der sendes ikke chartergæster sydpå fra Odense hele året. I 2017-sæsonen lettede det første fly mod Napoli i april.

I 2016 steg antallet af flyvende gæster med 33 procent. I alt 23.183 fløj af sted fra H.C. Andersen Airport, der indtil 2013 hed Odense Lufthavn.

Gislev Rejser, der er lufthavnens største rejseselskab, sender gæster af sted til blandt andet Napoli, Verona og Pisa i Italien, Dublin i Irland, Edinburgh i Storbritannien. Derudover har Spies afgange til Bulgarien, mens Apollo har flyafgange til den græske ø Kreta. 

Se hele tv-indslaget herunder:

01:10

Video: Morten Grundholm

Luk video