I det fynske folks tjeneste

FynBus forsøg skal skaffe flere passagerer

FynBus vil blandt andet satse på at få flere pendlere til at tage bussen i deres nye forsøg.

FynBus laver nu en række forsøg for at trække flere buspassagerer til.

Prisen på kvikkort og erhvervskort falder, for at tiltrække pendlere der arbejder i Odense og omegn. Carsten Hyldborg, direktør for FynBus, siger til Fyens Stiftstidende, at der kan blive tale om en halvering af prisen i forhold til at købe en almindelig billet.

Pengene kommer fra pulje, som politikere på Christiansborg har afsat til at forbedre den kollektive trafik. Heraf vil FynBus få godt 5 millioner kroner, hvor 2,8 millioner skal bruges på at skære i prisen på Kvik- og erhvervskort. Resten skal blandt andet bruges på en natbusplan især rettet mod de 18 til 25-årige, en forbedring af kundeindformationen og data, som vil nedbringe forsinkelser og gøre det lettere at indsætte ekstra busser i myldretiden. Hvis antallet af passagerer stiger, regner man med, at der også bliver en bonus til buschaufførerne. 
 
Passagerantallet er faldet drastisk fra 2007, hvor passagertallet lå på 7 millioner passagerer, til i dag hvor passagertallet ligger på 6,4 millioner. Med de nye forsøg regner man med, at tallet vil stige til 7,2 millioner passagerer inden 2013.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.