Fyns Almennyttige Boligselskab vinder bæredygtighedspris

For arbejdet med renoveringen af Korsløkken i Odense vandt Fyns Almennyttige Boligselskab torsdag Odense Bæredygtighedspris 2015.

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) fik fredag eftermiddag overrakt Odense Bæredygtighedspris 2015 af Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye foran en fyldt festsal på Odense Rådhus.

Som begrundelse for at FAB vandt prisen sagde Anker Boye blandt andet, at renoveringen på en unik måde kombinerer miljøtiltag, sociale indsatser, beboerinvolvering, jobskabelse og arbejdsmiljø til én samlet bæredygtig løsning.

FABs direktør Bent Bøllingtoft var naturligvis meget glad over den anerkendelse, det er at få prisen.

- Vi er meget taknemlige og stolte for prisen. Bæredygtighed giver ganske enkelt mening for os. For kun ved at tænke økonomiske, miljømæssige og sociale hensyn ind i vores byggerier og renoveringer, skaber vi de bedste løsninger for vores beboere nu og i fremtiden, siger Bent Bøllingtoft i en pressemeddelelse.

Borgmester Anker Boye, der også er formand for Odense Bæredygtighedsråd, kalder FABs arbejde med at få integreret det sociale, det økonomiske og det miljømæssige i projektet for forbilledligt.

- Og så har de udover det også sikret at inddrage unge mennesker, der er beboere i området, i processen og givet dem en chancen for at komme ind på arbejdsmarkedet, siger Anker Boye til TV 2/FYN. 

De tre nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2015 var rengøringskonceptet Viima, der arbejder med et rengøringssystem, der gør rent helt uden eller med meget lidt brug af vand og ingen rengøringsmidler, Fyns Almennyttige Boligselskabs renovering af Korsløkken, som har forbedret og fremtidssikret de boligsociale og fysiske forhold i Korsløkken, og til sidst Tietgen KompetenceCenter, som var nomineret for deres indsats for at hjælpe flygtninge og indvandrere hurtigst muligt ind på det danske arbejdsmarked.

 

 

 

Om Odense Bæredygtighedspris

 

Oversigt

    Oversigt