I det fynske folks tjeneste

Fyns Amt kræver upopulært hegn fjernet

Hegnet skal væk. Hurtigst muligt. Sådan lyder reaktionen fra Fyns Amt på at særdeles upopulært trådhegn ved Bøjden Strand Camping. Hegnet blev rejst i starten af april, og siden da har det skabt vrede og uro i Bøjden ved Faaborg.

-

Hegnet skal væk. Hurtigst muligt. Sådan lyder reaktionen fra Fyns Amt på at særdeles upopulært trådhegn ved Bøjden Strand Camping. Hegnet blev rejst i starten af april, og siden da har det skabt vrede og uro i Bøjden ved Faaborg.

Ulovligt og upopulært hegn

Hegnet er rejst omkring en del af pladsen for at sikre, at området kun benyttes af stedets gæster. Det stod dog hurtigt klart at hegnet var ulovligt opført. Det ligger nemlig mindre end 300 meter fra kysten. Og her må man ikke bygge i følge loven om strandbeskyttelse. Eneste mulighed for at beholde hegnet er Fyns Amt, men de siger nu nej tak.

- Vi vurderer at hegnet er et \"usædvanligt hegn\". Hvis det skal blive stående vil det kræve en lovliggørende dispensation fra Naturbeskyttelsesloven, lyder det i afgørelsen fra Fyns Amt.

Glæde over afgørelse
- Det er dejligt at naturen nu har vundet 2-0 over Bøjden Strand Camping. Det siger Søren Andersen i dag til TV 2 /FYN. Han har tidligere protesteret kraftigt imod campingpladsens trådhegn. Et hegn, som efter hans mening får området til at ligne en fangelejr.
- Nu fører naturen som sagt 2-0. Første sejr kom, da campingpladsens ejere fik et nej til at udvide. Og den næste sejr kommer så nu, hvor de må pille hegnet ned igen, siger Søren Andersen.

Hos byens femstjernede campingplads, er ejerne skuffede over afgørelsen fra Fyns Amt.

- Det er træls at vi skal tage hegnet ned. Vi forstår det ikke. Det er jo en privat grund. Afgørelsen betyder at alle nu kan vandre frit på det område vi valgte at hegne ind. Og det er jo ikke meningen, forklarer Gitte Blaabjerg til TV 2 /Fyn. 

Campingplads vil anke
Gitte Blaabjerg ejer campingpladsen sammen med sin mand Per Blaabjerg. Når parret valgte at sætte et hegn op skete det for at give deres gæster et lille grønt område, hvor de frit kunne spadsere med deres hunde.
Men den udmelding tror Søren Andersen ikke på. Han er fortsat overbevist om at trådhegnet er første spadestik i retning mod en udvidelse af campingpladsen.
- Jeg frygter at vi snart vil få telte og campingvogne endnu tættere på vores huse, som ligger tæt på den indhegnede grund. Det kan betyde at vores huse falder i værdi, hvis nabogrunden er fyldt med støjende feriegæster, siger Søren Andersen.

Bøjden Strand Camping vil nu anke afgørelsen fra Fyns Amt.