Fyns Amt: Renserier forurener stadig

De mange renserier på Fyn er til fare for miljøet og de forurener omgivelserne med perchlor. Det mener miljøchef i Fyns Amt, Thorbjørn Sørensen. \"Forureningen sker fra tanke, som er utætte. Derfor burde kommunerne lave jord- og grundvandsanalyser for at se, hvor stort omfanget er. Men det er der ingen kommuner, der gør\".

-

De mange renserier på Fyn er til fare for miljøet og de forurener omgivelserne med perchlor. Det mener miljøchef i Fyns Amt, Thorbjørn Sørensen.


\"Forureningen sker fra tanke, som er utætte. Derfor burde kommunerne lave jord- og grundvandsanalyser for at se, hvor stort omfanget er. Men det er der ingen kommuner, der gør\", siger Thorbjørn Sørensen.


Kommuner melder hus forbi


En af de kommuner, der har mange renserier er Odense. Her siger Poul Lorenzen, leder af Miljøkontoret, at det er Fyns Amts opgave at lave sådanne prøver. \"Vi har allerede gjort meget mere end vi er pålagt, siger Poul Lorenzen.


Men Thorbjørn Sørensen mener, at amtet og kommunerne burde dele opgaverne.\"Nu har kommunerne haft tilsynspligten med det her i 25 år, så de kunne have grebet ind før\", siger han.


Vi forurener ikke


I Næsby Rens ved Odense afviser ejeren, Ole Poulsen, at renserierne stadig forurener jorden.


\"Det kan nærmest ikke lade sig gøre mere, fordi det hele kører i et lukket system. Men det er rigtigt, at der stadig slipper klordampe ud i luften. Men grænseværdierne er sat urealistisk lavt\", siger han.


Rapport på vej


Ifølge Ole Poulsen er der i øjeblikket ved at blive lavet en rapport af Miljøstyrelsen, Dansk Renseriforening og Cowi om grænseværdierne for perchlor.


Ole Poulsen håber på, at det betyder at grænseværdien bliver øget med 2-300 procent.  


 

Oversigt

    Oversigt