Fyns Amt vil indføre lægeambulancer på Fyn

Om et år vil alle ambulancer på Fyn være bemandet med en læge, når der rykkes ud til et alarmopkald. Ordningen forventes at kunne redde mange liv hvert eneste år. Det er den nye formand for amtets sygehusudvalg, Poul-Erik Svendsen(S), der fremsætter forslaget, der forventes at få bred politisk opbakning.

-

Om et år vil alle ambulancer på Fyn være bemandet med en læge, når der rykkes ud til et alarmopkald. Ordningen forventes at kunne redde mange liv hvert eneste år. Det er den nye formand for amtets sygehusudvalg, Poul-Erik Svendsen(S), der fremsætter forslaget.


I følge Fyens Stiftstidende forventer Poul-Erik Svendsen, at et samlet sygehusudvalg vil bakke op om forslaget.


Lægehelikopter
Patientforeninger på Fyn har længe haft et stort ønske om lægeambulancer på Fyn, men først nu er de økonomiske muligheder til stede, mener politikerne. Med en lægeambulance bliver det muligt at behandle patienterne på ulykkesstedet, og dermed kan der årligt reddes mange liv på Fyn.


Udover lægeambulancer vil Fyns Amt også overveje at investere i en lægehelikopter, der på rekordtid vil kunne hente patienter fra det sydfynske ø-hav. Investeringen i helikopteren skal eventuelt ske sammen med et andet amt.


Forslaget forventes at blive vedtaget sammen med budgettet for 2003 i løbet af efteråret.

Oversigt

    Oversigt