Se med i aften: Fyns bedste turistattraktion ligger på Ærø

TV 2/FYNs bruger har stemt Marstal Søfartsmuseum ind på førstepladsen over de bedste fynske turistattraktioner. Se hvad fynboerne er faldet for, når vi sender live fra Ærø i aften klokken 19.30.

Det er højsæson for turister og seværdigheder på Fyn, og ifølge fynboerne skal man uden for Fyn for at finde den bedste fynske turistattraktion.

I en afstemning på tv2fyn.dk var flere end 2.200 brugere med til at stemme Marstal Søfartsmuseum på Ærø ind på en førsteplads med en tredjedel af stemmerne. Andenpladsen gik til Odense Zoo, mens Egeskov Slot snuppede tredjepladsen. 

- Marstal Søfartsmuseum har meget at byde på, for eksempel Eriksens Plads, der er et virkende træskibsværft, samt skibene Bonavista og Samka, skriver Frank Jensen, efter han har afgivet sin stemme på tv2fyn.dk.

- Jeg besøgte sidste sommer Marstal Søfartsmuseum for at se en akvareludstilling. Her så vi så også resten af museet, og det var helt fantastisk. Normalt synes jeg, museer kan blive lidt kedelige, men det var ikke tilfældet. Der er så meget at se på, så der er noget for enhver smag, fortæller Majken Bang Mikkelsen, der også stemte på Marstal Søfartsmuseum i afstemningen.

- Man skal afsætte et par timer, så man kommer rundt i alle krogene, og børnene skal man ikke lade blive hjemme. De vil også synes, det er sjovt at gå på opdagelse, forsikrer hun.

quote Normalt synes jeg, museer kan blive lidt kedelige, men det var ikke tilfældet.

Majken Bang Mikkelsen, besøgende

Marstal Søfartsmuseum: Det styrker vores blå humør

Hos Marstal Søfartsmuseum glæder museumsleder Erik Kromann sig naturligvis over resultatet.

- Det er da et fornøjeligt skulderklap til både museet og den maritime kulturarv, siger Erik Kromann.

- Det er noget, der styrker vores blå humør, forsikrer han.

Han tilskriver søfartsmuseets succes, at der hele tiden sker forandringer på udstillingerne på Ærø, og at man har udvidet, så man blandt andet også kan få sig oplevelser på havnen i Marstal.

- Folk kommer igen og igen. Vi ligger ikke stille. Der er noget nyt hver gang, fortæller Erik Kromann.

- Gæsterne spadserer sig igennem et stykke søfartshistorie, siger han blandt andet om havnefronten.

Dronningen har haft en finger med i spillet

Hvert år har Marstal Søfartsmuseum besøg af cirka 20.000 gæster. På havnen kommer omkring 50.000 turister forbi hvert år.

Erik Kromann fastholder dog, at Marstal Søfartsmuseums hovedattraktion er selve søfartsmuseet.

quote Hun er garanteret én af dem, der har stemt på os.

Erik Kromann, museumsleder

Dronning Margrethe har besøgt Marstal Søfartsmuseum tre gange, og dronningen har desuden skrevet "pæne ord" om museet, fortæller museumslederen, der har en fornemmelse af, at regenten har haft en finger med i spillet til at udpege Marstal Søfartsmuseum som den bedste fynske turistattraktion.

- Hun er garanteret én af dem, der har stemt på os, gætter Erik Kromann med et glimt i øjet.

Derudover kom Marstal også på det litterære danmarkskort med Carsten Jensen-romanen "Vi, de druknede" om livet i Marstal gennem et par generationer.

En billet til Marstal Søfartsmuseum koster 60 kroner - børn og unge under 18 år er gratis.

De fem bedste fynske turistattraktioner

Oversigt

    Oversigt