Fyns Borgerlister går sammen

Fyns mange og meget forskellige borgerlister forsøger nu at danne en fælles front op til kommune- og amtrådsvalget næste år. I aften er der etablerende møde for Fyns Amts Borgerliste.

Møde i aften om nyt samarbejde

Fyns mange og meget forskellige borgerlister forsøger nu at danne en fælles front op til kommune- og amtrådsvalget til næste år. I aften er der etablerende møde for Fyns Amts Borgerliste.

I hveranden fynske byråd og kommunalbestyrelser sidder der i dag en repræsentant for en borgerliste. Men i dag er deres politiske baggrund vidt forskellig. De fleste borgerlister opfatter sig selv som tværpolitiske, men oprindelsen kan både være fra højre- eller venstrefløjen.

Men nu skal de mange borgerlister samles under én hat. En initiativgruppe har skrevet et oplæg til et program for Fyns Amts Borgerliste. Hvis den nye samlende borgerliste kan få fodslag, så er listen allerede repræsenteret i 16-20 fynske kommuner, og i følge én af initiativtagerne, Fritz Ingemann fra Otterup, så vil listen forsøge at blive valgt til både kommuner og amtsråd.

I aften er repræsentanter for de mange borgerlister samlet til møde i Vissenbjerg. En initiativgruppe har på forhånd skrevet et oplæg til et fælles politisk program. Formålet med mødet i aften er at få oplægget rettet til. Næste mål er at få lavet opstillngslister til kommunerne og amtet.

"Partipolitikken i kommunerne og amtet har spillet fallit. Det er baggrunden for dette initiativ", siger Fritz Ingemann.

Listen har ingen mærkesager. Men det er næppe tilfældigt, at én af initiativtagerne er tidligere overlæge på Odense Universitetshospital Jørgen Pless. Sygehuspolitikken er da også et af de områder, der trænger til revision, mener Fritz Ingemann.

Af oplægget til i aften fremgår det, at sygehusvæsnet bør opbygges som en koncern med egen bestyrelse.

Derudover vil Fyns Amts Borgerliste blandt andet kæmpe for at beslutningerne bliver lagt ud til borgerne, og at der bliver bedre samarbejde mellem de offentlige myndigheder.

Omkring 40-50 mennesker vil deltage i mødet i aften.

Oversigt

    Oversigt