I det fynske folks tjeneste

Fyns kommuner blandt landets fattigste

De fynske kommuner er blandt de fattigste i landet. Hele fem kommuner på Fyn figurerer på listen over landets 10 fattigste. Svendborg topper listen.

Svendborg Kommune har landets største ubalance mellem indtægter og udgifter

Et underskud på 3.749 kroner pr. borger placerer den sydfynske kommune som den kommune i landet, der har størst ubalance mellem indtægter og udgifter.

- vi ligger i et udkantsområde. Svendborg har tidligere været domineret af enkelte store virksomheder, som er lukket. Det har gjort os til et lavtløns-område og øget arbejdsløsheden, og det er en af forklaringerne på, at vi har lave skatteindtægter og høje udgifter til bl.a. førtidspension, siger borgmester Lars Erik Hornemann(V) til Jyllands-Posten.

Faaborg-Midtfyn ligger nummer to på listen med et underskud på 3.662 kroner pr. borger og Nordfyns indtager 3. pladsen med et underskud på 3.188 kroner.  Også Middelfart og Kerteminde er placeret på top-ti over kommuner med ubalance mellem indtægter og udgifter.

Alt i alt er kløften mellem rige og fattige kommuner blevet mindre siden den kommunal udligningsordning blev ændret, og derfor kunne det have været endnu værre for de fynske kommuner, hvis ikke udligningsreformen mellem landets kommuner sendte millioner af kroner fra de rige kommuner til de fattige fynske kommuner.