Fyns Politi advarer mod pirattaxa i Odense

Flere fynboer er i løbet af de to sidste weekender blevet udsat for tyveri og røveri efter at have kørt hjem med en pirattaxa.

Der er rift om byens taxaer i julefrokosttiden, og derfor bliver mange fulde folk i byen fristet til at tage imod tilbud om alternativ taxakørsel. Men det kan være en risikabel affære i Odense, hvor der har været flere tilfælde, hvor "kunderne" er blevet udsat for røveri under turen hjem.

- Vi henstiller til, at man specielt i disse forestående julefrokost-tider er opmærksom på ikke at falde for fristelsen og benytte en pirattaxa. Det er politiets råd, at man ikke skal drikke sig så beruset, at man ikke kan skelne mellem nattens køretøjer, og formå at sige fra over for gode tilbud om et billigt lift, siger Michael Lichtenstein, vicepolitikommissær hos Fyns Politi.

Dankort misbrugt

Den første anmeldelse om røveri i en pirattaxa fik politiet 11. november, hvor en 22-årig mand blev samlet op i Nørregade mellem klokken fem og seks om morgenen. I stedet for at blive kørt hjem, blev den unge mand kørt til en tankstation, hvor han blev tvunget til at betale for en optankning af bilen. Chaufføren har under betalingen luret pinkodet, og dagen efter kunne manden konstatere, at der var hævet 600 kroner på hans kort.

Lørdag den 17. november fik en 18-årig mand misbrugt sit dankort for 28.000 kroner også efter et besøg på en tankstation i en rød pirattaxa. Dagen efter blev en 30-årig mand ligeledes samlet op af en rød bil. To mænd tvang ham til at udlevere sit dankort og sin pinkode, og inden kortet blev spærret var der hævet 49.000 kroner.

Sparsomt signalement

Signalementet af gerningsmænd og bil er sparsomt, fordi ofrene har været berusede. Men i alle tilfælde har der været tale om udenlandske mænd. Politiet opfordrer kraftigt gæster i byen til at tjekke om de kører hjem med en rigtig taxa.

- Inden man tager i byen bør man lægge en plan for, hvordan man kommer hjem. Aftal at blive hentet, undersøg muligheden for natbus, få kørelejlighed af en ven, der ikke drikker og hvis man tager en taxa, så kontroller at taxaen har tydelig skiltning og taxameter, lyder rådet fra Michael Lichtenstein.

Oversigt

    Oversigt