Fyns Politi advarer om glatte veje

I Otterup og flere steder på Nordfyn er der spildt rapsolie på vejene, og derfor skal morgenbilister være særligt opmærksomme på glatte veje i området.

Fyns Politi advarer om meget glatte veje på Nordfyn.

Advarslen gælder specifikt en strækning ved Emmelevgyden, Norupvej, Åkandevej, Horsebækvej og muligt flere veje ved Otterup på grund af spild af rapsolie.

- Oprydningen vil tage længere tid, så kør forsigtigt, oplyser politiet på Twitter.

Flere veje ramt

Strækningen går fra Emmelev nordvest for Otterup og ind mod den nordlige del af Otterup. 

- Der er også konstateret spild på Horsebækvej mod vest, Hjadstrupvej, Bladstrupvej, Ulkendrupvej, Sandvad, omfartsvejen ved Søndersø og Søndersøvej mod motorvejstilkørsel 54 ved Vissenbjerg, tilføjer politiet. 

Det betyder, at morgenbilister skal være ekstra opmærksomme, hvis de skal køre igennem Otterup torsdag morgen. 

Beredskab Fyn fik den første melding om spildet af rapsolie omkring Otterup klokken 05.16.
Fotograf: Ida Brodtkorb

Chauffør spildte rapsolie fra ettiden

Beredskab Fyn fik den første melding om spildet af rapsolie omkring Otterup klokken 05.16. Den første melding om oliespild fra Søndersø fik Beredskab Fyn klokken 6.35.

- Vi behandler vejbanen med et sæbeprodukt og får spulet vejbanen, så den bliver mindre glat, siger indsatsleder Mads Buse til TV 2/Fyn.  

Beredskab Fyn oplyser, at der er tale en chauffør, som natten til torsdag opdager, at han har spildt rapsolie hele vejen på sin tur fra Otterup til Fredericia. Der er ikke meldinger om spildt rapsolie på Fynske Motorvej, men kun på de nordfynske landeveje. 

- Vi frygtede, at det havde spredt sig helt til Fredericia, men det har det ikke. Det stopper omkring Søndersø, forklarer han.

Timelangt oprydningsarbejde

Oprydningsarbejdet forventes ifølge Beredskab Fyn afsluttet ved nitiden.

Ved 8.30-tiden oplyser Fyns Politi, at der kan gå endnu længere. 

- Oprydningen og rensning af spild forventes afsluttet om nogle timer. Trafikanter på strækningen Horsebækvej mod vest, Hjadstrupvej, Bladstrupvej, Ulkendrupvej, Sandvad, omfartsvejen ved Søndersø og Søndersøvej mod motorvejsafkørsel 54 ved Vissenbjerg opfordres til ekstra agtpågivenhed, oplyser politiet på Twitter. 

Oversigt

    Oversigt