Fyns Politi har anholdt flere butiksrøvere

Fyns Politi anholdt onsdag den mand, de sigter for at stå bag røverierne i Fakta og Netto i Odense søndag eftermiddag.

Søndag den 8. december blev der begået røveri mod henholdsvis Fakta i Vindegade og Netto på Skibhusvej.

Den samme pistolbevæbnede gerningsmand truede sig først til cigaretter i Fakta, og da han ikke fik penge i Fakta, gik han videre til Netto, hvor han fik udleveret et kontant pengebeløb.

Fyns Politi anholdt onsdag en 38 årig mand fra Odense. Den 38-årige er sigtet for at have begået begge røverier, og anklagemyndigheden ved Fyns Politi fremstiller torsdag manden i grundlovsforhør ved retten i Odense.

Manden nægter overfor politiet at have begået røverierne.

Fakta-røvere var ansat i butikken

Søndag d. 8. december klokken 20.35 blev der begået røveri mod Fakta på Langegade i Kerteminde.

To gerningsmænd kom ind i forretningen, hvor den ene løb hen til kassen og under trusler med en kniv fik udleveret et kontant pengebeløb.

Den anden gerningsmand løb til et overvågningskamera i loftet og skubbede til det, så det ikke filmede størstedelen af røveriet.

Fyns Politi anholdt onsdag tre drenge fra lokalområdet i Kerteminde. Efterforskningen viste, at drengene måtte have et kendskab til Faktas interne procedurer.

Det viste sig også, at to af de tre gerningsmænd var ansatte i forretningen. Alle tre har overfor politiet aflagt en fuld tilståelse.

Grundet deres unge alder og fordi de har aflagt en fuld tilståelse, blev de løsladt efter afhøring hos politiet.

De kan se frem til en senere retssag. Gerningsmændene er henholdsvis 16, 16 og 17 år.

Svendborgenser anholdt for røveri

Mandag den 9. december klokken 11.55 blev der begået røveri mod Storm Cykler, Kochsgade i Odense.

En pistolbevæbnet gerningsmand forsøgte at true sig til kassebeholdningen. Medarbejderen i cykelforretningen nægtede dog at åbne kasse, hvilket fik gerningsmanden til at affyre et skud med den medbragte pistol.

Pistolen var en luftpistol, og den var ikke ladt. Efter at have "afskudt" luftpistolen løb gerningsmanden fra forretningen uden udbytte.

Fyns Politi anholdt onsdag en 34-årig mand fra Svendborg. Manden er sigtet for at have begået røveriet mod Storm Cykler, og har også aflagt fuld tilståelse.

Den 34-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag.

- Det er er særdeles tilfredsstillende, at vi har fået gennembrud i de senest begåede røverier, siger vicepolitikommissær, Carsten Arentoft Andersen, og fortsætter:

- Det skyldes primært en kombination af henvendelser fra borgere, som med hjælp fra medierne har fået kendskab til de begåede røverier, samt rigtigt dygtigt efterforskningsarbejde af efterforskerne fra Fyns Politi.

Mens røverierne mod Fakta i Kerteminde og Storm Cykler i Odense anses for opklarede, arbejder politiet stadig med efterforskningen af røverierne mod Fakta og Netto i Odense, oplyser Carsten Arentoft Andersen.

Oversigt

    Oversigt