Fyns Politi har plan for grænseindsats

Kilder ved Fyns Politi fortæller, at de fynske betjente skal til Sønderjylland i fald at Statsminister Lars Løkke Rasmussen beslutter at lukke grænserne.

På et pressemøde her til eftermiddag løftede statsministeren sløret for, at Politiet i uger og måneder har arbejdet på, hvordan en grænseindsats kan tilrettelægges. Statsministeren håber dog ikke, at det bliver nødvendigt at indføre grænsekontrol. 

Ledelsen i Fyns Politi oplyser i en mail til TV 2/Fyn, 

- Vi stiller med mandskab, hvis vi får en anmodning om det fra Rigspolitiet. Vi har ikke yderligere kommentarer til statsministerens udmelding, men må henvise dig til Rigspolitiet for yderligere kommentarer. 

Igennem uger har kilder i politiet fortalt TV 2/FYN om planerne for, at de fynske betjente skal være en del af en grænsekontrol.

Men hvor mange betjente der vil blive tale om er endnu ukendt.

Tillidsmanden ved Fyns Politi Steffen Daugaard har hørt rygter om en opgave ved den sønderjyske grænse. Men indtil videre vil han kun sige følgende. 

- Det er jo en opgave vi skal påtage os, hvis regeringen ønsker det. Jeg håber bare man vil fritage os for at køre til sjælland i så fald .

Selvom de fynske betjente har haft meget overarbejde i årets løb og får det udbetalt i stedet for afspadsering, mener tillidsmanden ikke, at bristepunktet er nået.

- Vi kan jo ikke være to steder samtidig. I forhold til det daglige. Men vi kan holde til meget. Bare folkene har ordentlige og forudsigelige vilkår. 

Fyns Politi leverer i øjeblikket både betjente til Rødby og København.

Og tidligere har ledelsen i Fyns Politi indrømmet, at de ikke kan løse alle opgaver i øjeblikket.

Men at ingen borgere skal frygte for, at de ikke leverer de vigtigste opgaver. 

Oversigt

    Oversigt