Fyns politi lader borgerne vente

Fyns Politi skriver i en intern mail, at de er nødt til at skære på områder, som resultat af, at Fyns Politi sender mandskab væk fra Fyn på grund af flygtningesituationen i Danmark.

- På sagsbehandlingsområdet tager vi de personfarlige og højst prioriterede opgaver først, og så vil der være noget der bliver nødt til at vente.

Sådan skriver Fyns Politi i en intern mail, TV 2/Fyn er kommet i besiddelse af.

- Det er klart, at når en organisation er presset, så er der nogle ting som kommer til at vente. Vi er dem vi er, og vi knokler for at få det hele til at hænge sammen. Og så vil der nødvendigvis være nogle ting der kommer til at lægge tilbage på skrivebordet, fortæller chefpolitiinspektør hos Fyns Politi, Sten Skovgaard Larsen

Hvad må vente?

Udmeldingen kommer som følge af et møde i samarbejdsudvalget den 9. september 2015, hvor Fyns Politi drøftede de udfordringer, som kommer på grund af de mange flygtninge og migranter, der er kommet til Danmark.

- En naturlig konsekvens af de mange afgivelser er, at vi skal prioritere i såvel de politimæssige opgaver som i interne aktiviteter.

Med hensyn til de politimæssige opgaver kan det udtrykkes på den måde, at der ikke er noget vi slet ikke beskæftiger os med, men der er noget vi gør mindre af. Vi fastholder patruljeplanen og et beredskab, der kan rykke ud til hastende opgaver. På sagsbehandlingsområdet tager vi de personfarlige og højst prioriterede opgaver først, og så vil der være noget der bliver nødt til at vente, skriver Politidirektør hos Fyns Politi, Kit Claudi Grøn-Iversen.

Hvilke opgaver der helt præcis bliver nedprioriteret, har vi forsøgt at få svar på, men chefpolitiinspektør hos Fyns Politi, Sten Skovgaard Larsen, har ikke noget endegyldigt svar.

- I forhold til sagsbehandling, kan du hjælpe sådan helt konkret, hvad er det borgerne skal være bekymrede for? Ordet bekymring er et dårligt ord. At have lidt tålmodighed er et bedre ord.

- Kan man bruge det tålmodighed til noget, når man som almindelig borger sidder og ikke ved hvad der foregår og hvad i aftaler. Er det så i orden at sige de skal være tålmodige? Ja det synes jeg. Jeg kan ikke sætte præcis tidspunkt på, at når det er det tidspunkt på de og de dage under forskellige omstændigheder, så gør vi ikke noget. Sådan gør vi ikke. Nogle dage når vi langt ned i bunken og andre dage ikke. Sådan er det bare, fortæller Sten Skovgaard Larsen.

Oversigt

    Oversigt