Fyns Politi tilfreds med ghettoplan

Fyns Politi foretrækker regeringens ghettoplan, der vil forankre politi-indsatsen i de lokale politikredse og tilrettelægges ud fra de lokal behov.

'Politiindsatsen forankres i de lokale politikredse og tilrettelægges ud fra lokalmiljøets behov.'

Sådan lyder et af de overordnede mål for regeringens ghettoplan, og det vækker begejstring hos politidirektører rundt omkring i Danmark.

Planen giver nemlig politidirektørerne et frirum til selv at bestemme,
hvilken indsats der er bedst for netop deres distrikt, skriver
Information.

- Nærpolitistationen bliver omdrejningspunkt for både den rent politimæssige indsats og den forebyggende indsats. Det er jeg tilfreds med, siger politidirektør Poul Bjørnholdt Løhde fra Fyns Politi.

Politidirektører enige

Flere andre politidirektører deler samme holdning.

- Det er vigtigt, man lægger vægt på lokal forankring, for det er i lokalpolitiet, at man har kendskab til problemerne i de enkelte områder. Derfor er jeg tilfreds med regeringens plan, siger Henning Thiesen, politidirektør i Vestegnens Politi til Information

- Der er stor forskel på, hvad der skal til for at skabe udvikling i forskellige områder. Vi har at gøre med forskellige mennesker i forskellige områder, så vi skal selv bestemme, hvor meget fokus vi har på ghettoområderne, siger Jørn Ilum, politidirektør i Østjyllands
politi, til Information.

Oversigt

    Oversigt