Fyns Politi træner i skoleskydninger

450 betjente fra Fyns Politi skal indtil sommerferien træne i, hvordan de skal håndtere eventuelle skoleskydninger, som dem der har været i vore nabolande.

Hvad gør man, den dag en galning pludselig går amok med et skydevåben på en fynsk skole?

Noget andet end det sædvanlige. Og derfor har Fyns Politi lejet kælderen og førstesalen på Borgerskolen i Assens frem til sommerferien.

Her skal samtlige, godt 450 betjente på Fyn på kursus i, hvordan man håndterer de skoleskyderier, som Danmark hidtil har været forskånet for. Dert skriver Fyens Stiftstidende.

Fremgangsmåden er nemlig anderledes end den, politiet normalt benytter, oplyser lederen af Fyns Politis analyseafdeling, vicepolitikommissær Per Lydiksen Laursen.

- Ved skoleskyderier skal vores medarbejdere omgående søge ind på skolen og forsøge at uskadeliggøre gerningsmanden. Skyde ham ned om nødvendigt. Det har vi aldrig tidligere praktiseret, siger Per Lydiksen Laursen.

Normalt er det sådan med de "påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger", at politiet sikrer området, venter på specialuddannede indsatshold - og eventuelt forsøger at tale gerningsmanden til ro.

- Men erfaringen viser, at de, der skyder på skolerne, bliver ved med at slå ihjel, til de bliver stoppet - eller begår selvmord, siger Per Lydiksen Laursen.

Hidtil har der kun været én skudepisode af denne type i Danmark - tilbage i 1994, da en 35-årig mandlig studerende dræbte to og sårede flere på Aarhus Universitet. Men skudepisoder på skoler i Finland og Tyskland de seneste år har igen gjort emnet aktuelt.

Oversigt

    Oversigt