I det fynske folks tjeneste

Fyns største boligbyggeri: 456 boliger på vej

Her ses Østerlunden på Østerbro i Odense Foto: Creo Arkitekter

Nu går der ikke lang tid før 36.500 kvadratmeters boliger tager form i Cortex Park og på Østerbro Odense.

Nu går Fyns største samlede boligbyggeri i gang. 

Det er totalentreprenøren Dansk Boligbyg a/s i Odense, der bygger 456 boliger med et samlet areal på 36.500 kvadratmeter. 
De mange kvadratmeter spreder sig over tre projekter, der er igangsættes næsten samtidigt - altså nu. Hele projektet skal blive til 240 og 56 boliger på Østerbro samt 160 boliger i Cortex Park ved Syddansk Universitet i Odense.

Læs også Et af de største byggerier: 240 nye boliger i Odense

De første boliger kommer ifølge en pressemeddelelse til at stå færdige i 2018. 

Og her kommer boligerne på Østerbro i Odense til at være med to, tre og fire værelser. Dog flest to-værelses lejligheder, da en analyse har vist, at det er det som de fleste har behov for. Størrelsen af de mange hjem bliver omkring 59, 93 og 108 kvadratmeter. 

Boligerne i Cortex Park bliver ligesom de to andre projekter også to, tre og fire-værelses lejligheder. Her bliver størrelsen på hjemmene 64, 89 og 102 kvadratmeter. 

Gensidig tillid

Grundlaget for boligbyggeriet er specielt – det bygger nemlig alene på gensidig personlig tillid og godt samarbejde i en årrække mellem Vagn Rasmussen, som er indehaver af Humlebo Gruppen, og Per Andersen, der er afdelingsleder og medejer af Dansk Boligbyg a/s. 

Her ses boligerne, der kommer til at ligge ved Cortex Park i Odense. Foto: visualisering Archidea arkitekter, Odense

De tre projekter har altså ikke været i udbud, men er udviklet i et tæt samarbejde mellem bygherre, totalentreprenør og rådgivere.

Østerbro - et godt sted at bo

Undervejs i udviklingsprocessen har Topdanmark Ejendom købt projektet af Humlebo Gruppen, da det passer fint størrelses- og beliggenhedsmæssigt med andre projekter som Topdanmark Ejendom beskæftiger sig med. 

Og så blev den administrerende direktør for Topdanmark Ejendom også overbevist på en køretur i gennem Odense. 

Læs også Thorborg bygger for millioner ved SDU

- Da jeg en kold eftermiddag i januar måned i år kørte rundt i Odense, blev jeg overbevist om, at Østerbro bydelen skulle være stedet for pensionsselskabets næste store boligprojekt. Langs vejene stod der "Østerbro - et godt sted at bo", sagde Topdanmark Ejendom A/S administrerende direktør Søren Kempf Holm til TV 2 /Fyn i juni. 

Det glæder både borgmesteren og rådmanden:

- Jeg er meget glad for at byde Topdanmark Ejendom velkommen i byen, ikke mindst fordi selskabet lægger op til at bygge boliger, som helt almindelige lønmodtagere har råd til, sagde Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

- Det er lykkedes at skabe en fælles identitet og en ny optimisme i Østerbro-kvarteret, og den her store investering vil skubbe yderligere til den positive udvikling, sagde By- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.