I det fynske folks tjeneste

Fynsk aktivist overmaler u-båd

Den fynske fredsaktivist Ulla Røder har haft held til at male ordet \"ubrugeligt\" på en af Trident-ubådene i flådebasen Faslane i Skotland, skriver avisen The Scotsman.

-

Den fynske fredsaktivist Ulla Røder har haft held til at male ordet \"ubrugeligt\" på en af Trident-ubådene i flådebasen Faslane i Skotland, skriver avisen The Scotsman. Hun har mange gange tidligere protesteret mod de britiske atomubåde, men aktionen i går er den mest dristige - og den mest pinlige for flåden og
militærpolitiet på basen, der tidligere har slået fast, at det var umuligt for uvedkommende at trænge helt ind til ubådsanlæggene.

Ulla Røder snød militærfolkene ved simpelt hen at svømme i seks timer for at komme ind på basen. Her blev hun opdaget af en vagt nogle timer senere, da hun var i færd med at flå anti-radar-plader af Trident-ubåden \"HMS Vanguard\".

Hun nåede at skrive \"ubrugelig\" på siden af fartøjet med en medbragt spraymaling, inden hun blev tilbageholdt i nogle timer. Det er endnu ikke afgjort, om hun skal retsforfølges for aktionen. Ulla Røder er 16 gange tidligere blevet anholdt efter at have protesteret mod atomubådene.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.