Fynsk bank fanget i konkurs

Flere af landets mindre og mellemstore banker risikerer at blive fanget i leasingfirmaet SAC Leasings konkurs. Totalbanken på Fyn kan blive ramt af konkursen.

Samtidig med at landets mindre og mellemstore banker må kæmpe med tab og begrænsede muligheder for at finde kapital, risikerer mange af dem nu at blive involveret i milliardkonkursen i leasingfirmaet SAC Leasing.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Den forestående konkurs i leasingfirmaet SAC Leasing, der hvert år leaser over 1000 biler til dansk erhvervsliv og især byggebranchen, truer således med at give en række af landets mindre og mellemstore banker alvorlige tab.

Det sker efter Roskilde Bank har begæret det tidligere så fremadstormende firma konkurs.

En kreditorliste over firmaets største kreditorer, som Morgenavisen Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af, viser en samlet gæld på over 1,1 milliarder kroner.

Sparbank og Vestjysk Bank har hver henholdsvis 87 og 86 millioner kroner til gode, mens også sjællandske Diba har store udlån til det kriseramte firma og ifølge seneste opgørelse har 62 millioner kroner til gode.

Også Max Bank og Totalbanken på Fyn kan blive ramt af konkursen, da de to har henholdsvis 19 og 20 millioner kroner til gode hos SAC

Jyllands-Posten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra direktør og hovedaktionær i SAC Rene Ubbesen.

Oversigt

    Oversigt