Fynsk biskop: Ligestil homo- og heterovielser

Biskop Kresten Drejergaard vil have ligestillet vielser mellem heteroseksuelle og homoseksuelle.

Bøsser og lesbiske skal kunne sige ja til hinanden i kirken og indgå ægteskab helt på linje og med samme rettigheder som heteroseksuelle. Det mener biskop i Fyns Stift Kresten Drejergaard.

Han støtter dermed op om et forslag fra SF.

- Oppositionen har et smaddergodt forslag. Nemlig at man ligestiller homoseksuelle og heteroseksuelle i ægteskabsloven. Og alle skal have en bemyndigelse til at vie, siger biskoppen.

Han er medlem af det udvalg, der er nedsat af den tidligere kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) til at drøfte vielsesritualet. Kresten Drejergaard er den eneste i udvalget, der mener, at partnerskab og ægtefolk er én og samme ting.

Selv om han i "16 år" årligt har skulle forholde sig til spørgsmålet og efterlyser en beslutning, har han dog tålmodighed til at vente på et valg. For hvis oppositionen vinder, mener Kresten Drejergaard, at problemet bliver løst.

SF vil nemlig ændre ægteskabslovgivningen, så homoseksuelle kan blive gift på lige fod med heteroseksuelle. Det inkluderer en vielse i kirken, hvor man må kalde dem for rette ægtefolk:

- Vi vil fjerne, at man har to parallelle systemer og reducere det til et enkelt lovgivningssystem, der indbefatter alle, uanset seksuelle tilbøjeligheder, siger ligestillingsordfører fra SF Kamal Qureshi.

Selv om kirkeminister Per Stig Møller siden maj har været på vej med et forslag, er der endnu ingen løsning klar på den front.

- Han har snakket med en masse mennesker, og det gør han fortsat. Der er ingen endelig afklaring endnu. Og der kan ikke sættes dato på, for sommetider tager ting længere tid, end man tror, fortæller Jørgen Engmark, informationskonsulent i Kirkeministeriet.

Dermed kunne noget tyde på, at der ikke kommer en afgørelse om ægteskabsritualet på denne side af et valg. Kirkeministeren selv ønsker ikke at kommentere sagen.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt